O radegastovně

Historie

Druhá nejstarší hospoda v Českém Těšíně má pozoruhodný příběh. Hospodský Partyka byl v 50. letech legendou tohoto místa, a to až do takové míry, že místní začali hospodě s původním názvem U Huberta, říkat Partyka. A tak nebylo jasnější volby pro název nové hospody na těšínské Hlavní třídě, než Radegastovna Partyka.

Z dob, kdy se za den načepovalo 400 až 500 litrů z pivních sudů, si hospoda kromě názvu převzala také zaměstnance, z nichž nejvěrnější zde obsluhuje již od roku 1993.

Jméno Radegastovna Partyka je závazkem pro kvalitní hospodu s poctivým českým pivem a kuchyní.

Pořádné
jídlo

Víme, co máš rád. Poctivá jídla s výtečnou chutí, která tě dostane. Radegastův roh hojnosti nadělil našemu kraji řadu skvělých surovin, ze kterých připravujeme podle tradičních receptů skutečné pochoutky. Žádné umělé přísady, zato vždy čerstvá kvalita a perfektní servis.

Poctive jidlo

Tankové
pivo

Když si chceš Radegast opravdu vychutnat, Radegastovna je nejlepším místem. Čerstvé tankové pivo chutná úplně stejně jako v pivovaru. Naši výčepní mistři se postarají o bohatou pěnu a pivo má přesně tu hořkost, vůní a charakter, jaké mu vtisknul sládek při vaření.

Tankove pivo

Síla originálního prostředí

Tady budeš ve svém živlu! Rozhlédneš se a uvidíš oslavu síly chlapského ducha. Drsnost, odolnost, sebevědomí – to vše je vyjádřeno použitým materiálem a jeho zpracováním. Pod dohledem samotného Radegasta pocítíš i krásu a malebnost moravské přírody. Vítej doma!

Originalni atmosfera
Gambrinus Nepasterizovaná 12

Radegast Nefiltrovaný

  • Správně hořký
  • S plnou chutí
  • Nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák
  • Charakteristickým lehkým kvasničným zákalem
Gambrinus Nepasterizovaná 10

Radegast Ryze hořká 12

  • Světlý ležák s plnou hořkou chutí
  • Třikrát chmelený
  • S výrazným chmelovým aroma
  • Tři druhy moravského chmele
Nefiltrovaný Ležák Gambrinus

Radegast RÁZNÁ 10

  • Světlé výčepní pivo
  • Pivo s plnou chutí
  • Charakteristicky osvěžující hořkou chutí

Voda, chmel a ječmen

Nezaměnitelná chuť a říz správně hořkého piva Radegast jsou výsledkem umu nošovických sládků, kteří vaří Radegast dle odkazu prvního sládka Jaromíra Franzla. Právě on vtiskl Radegastu charakteristickou výraznou hořkost. K vaření piva používáme v Nošovicích kvalitní suroviny z Moravy a Slezska. Ne nadarmo nese naše pivo jméno pohanského boha.

Beskydská
voda
Křišťálově čistá voda z nádrže Morávka v Beskydech má vynikající vlastnosti pro výrobu piva. Díky tomu, že je velmi měkká, nevyžaduje žádné úpravy. Právě kvůli jedinečnému přírodnímu zdroji vody z Morávky, byl Pivovar Radegast vybudován právě v Nošovicích. Pramen řeky Morávky se nachází na severozápadním úbočí vrchu Sulov v Moravskoslezských Beskydech v nadmořské výšce kolem 880 metrů.
Chmel
Moravský
chmel
Základem nezaměnitelné chuti správně hořkého piva Radegast je chmel, který pro nás pěstují na tradičních hanáckých chmelnicích v okolí vesničky Tršice. Toto místo je jedinečnou chmelařskou lokalitou s historií sahající do 16. století. Pro naše piva používáme odrůdu Žatecký poloraný červeňák, která je jednou z nejkvalitnějších na světě. Ležáku Radegast Ryze Hořká 12 dopřáváme trojité chmelení třemi různými druhy moravského chmele. Kromě Žateckého poloraného červeňáku používáme i odrůdu Sládek a Saaz Late považovanou za budoucnost českého pivovarnictví.
Ječmen
Moravský
ječmen
Pro výrobu správně hořkého piva Radegast je používán velmi kvalitní ječmen, který se sklízí na úrodných polích Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje. Jedná se o sladovnický ječmen, který je pěstován tak, aby co nejlépe vyhovoval výrobě sladu. Ječmen se zpracovává ve vlastní sladovně v Nošovicích. Sládci tak mají celý proces stále pod kontrolou a slad je připraven přesně na míru pivu Radegast.
Voda


alert success

Vaše žádost o rezervaci byla odeslána,
vyčkejte na potvrzovací email.